Benvinguts Xena i Matten


Xena i Matten són una simpàtica parella de titis cap de cotó arribats a Lloc de Menorca el 26 de juliol de 2012 des de el centre de rescat de primats RAINFER.

RAINFER és un santuari ubicat a Madrid dedicat al rescat i recuperació de primats i grans simis. Fundat l’any 1995 per Guillermo Bustelo s’ha convertit en tot un referent nacional i europeu en quant a conservació d’animals. Els exemplars que hi habiten al centre provenen de decomisacions, tràfic il•legal, circs, donacions de particulars en no poder atendre’ls, zoos que van tancar les portes i fins i tot animals abandonats. Per altra banda, RAINFER, és també centre de divulgació científica realitzant estudis etològics en col•laboració amb diverses universitats. Col•labora amb programes de cria en captivitat d’espècies amenaçades i treballs de divulgació, ensenyament i educació, a més de celebrar seminaris i cursos de primatologia oberts a tot aquell que vulgui inscriure.

Una tasca única i compromesa gairebé sense ajuda institucional i amb intencions no lucratives és primordial el constant treball del seu lliurat personal i voluntaris. Les seves instal•lacions alberguen a més de vint espècies, entre prosimis, primats i grans simis, destacant un grup nombrós de ximpanzés, el que el converteix en un centre únic.
És per això, que primatòlegs de gran renom com Jane Goodall o Franz de Waal han visitat el centre en diverses ocasions.
“Ajuda’ls” És l’eslògan de Rainfer, amb el qual es pretén conscienciar la societat del gran problema que suposa privar de llibertat a aquests animals, condicionant les seves necessitats vitals i agreujant la continuïtat de les espècies.

 

Share